Boško Kijanović (Starsport)
Boško Kijanović (Starsport)

Borio se Boško, ali nije mogao više: Kijanović ostao bez finala na SP

Vreme čitanja: 1min | pet. 18.03.22. | 19:49

Srpski atletičar ostvario zacrtani cilj - plasman u polufinale planetarnog šampionata

Nije se plasirao u finale, ali je čak i publika mogla jasno da vidi da je Boško Kijanović dao sve što je u ovom trenutku mogao. Vukao je iz sve snage, borio se u jakoj konkurenciji kao lav, pokušavao svim silama da pretekne protivnike... Izgledalo je da koliko god ubrzavao, rivali mogu još brže.

Od šest takmičara u njegovoj grupi završio je polufinale na petom mestu, jer je tokom trke odustao Kristofer Tejlor sa Jamajke. Nije ostvario vreme kao jutros u prvoj rundi - 46,88 sekundi, sada je bio nešto sporiji - 46,97s. Međutim, nema zbog čega da bude nezadovoljan. Ukupno je bio na desetoj poziciji.

Izabrane vesti

Na nedavno mitingu je trčao 46,22 i tako oborio nacionalni rekord star 30 godina, koji je bio u rukama Slobodana Brankovića. Da je to izdanje uspeo da ponovi sada bi bio u finalu, ali ima vremena za njega... Rođen je 2000. godine, vidi se da je u naletu i da ga tek čeka najbolje.

U finale trke na 400 metara plasiralo se šest najboljih takmičara, po tri iz obe polufinalne grupe. Oni će se u subotu veče od 20 časova i 15 minuta u Štark areni boriti za mesto na pobedničkom postolju.


tagovi

Boško KijanovićSvetsko atletsko prvenstvo u Beogradu 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara